SCANDSEA

Scandinavian seaweed erbjuder hantverksmässigt handplockat tång av bästa kvalitet

Företaget drivs av två marinbiologer och professionella dykare.

Tång skördas på hållbart sätt i Skagerrak på Sveriges västkust.

Våra mat- och hudvårdsprodukter gjorda exklusivt av vår tång hittar man under varumärket Scandsea® i vår webbshop.

För restaurangleverans och återförsäljningsmöjligheter, kontakta oss på info@scandsea.se

För frågor om tångkurser, expertföreläsningar, konsultationer och matlagningskurser kontakta oss på info@scandsea.se

Katerina: I hela mitt yrkesliv har jag arbetat med havet. Från bland annat korallprojekt i Australien och Indonesien, till dykcenter manager och undervattensfotograf i Lembeh sundet i Indonesien till tångskörd i Sverige.

Efter jag har sett hur undervattensvärlden församrats runt om i världen, har tången gett  mig ett stort hopp om att vi kan njuta av det som växer i havet utan att förstöra det.

Tång kombinerar min passion för dykning, vara i naturen, lära mig nya kunskaper med min vision av en hållbar framtid. Jag ser tång som en viktig men bortglömd näringsrik matresurs vi ofta har enkel tillgång till.

Jag älskar att sprida kunskap om tång och att visa andra det underbara livet under ytan genom bilder, föredrag och våra kurser.

 

Johan: Jag brinner för dykning och matlagning. Det bästa jag vet är att kombinera dessa två. Jag plockar mycket av min egen mat i havet, skogen eller på stranden. Redan som ung tonåring började jag plocka musslor, snäckor och sjöborrar under dyken som jag sen tillagade. Efter att ha fått upp ögonen för tången är det en självklarhet att inkorporera den i matlagning. Tången är väldigt versatil och har många olika smaker och texturer. 

Jag är utbildad röjdykare, yrkesdykare, kock samt marinbiolog.

VÅRA PRODUKTER

TOP