1 liter kallt vatten
10 g torkad Fingertång
Blötlägg Fingertången i en gryta med det kalla i vatten i 30 min. Värm därefter långsamt upp vattnet och precis innan det börjar koka tar du bort tången.
Tången kan sedan klippas ner i soppan eller användas till en tångsallad smaksatt med t.ex. sesamolja, risvinäger, socker, tahini och koriander
10g torkad sockertång
1 msk matolja
1 msk rostade sesamfrön
värm oljan i en stekpanna, tillsätt den torra sockertången. Så fort tången ljusnar i färg eller små bubblor bildas på tågen, ta bort från värmen. Strö över de rostade sesamfröna.
50 g rostade solroskärnor/pinjenötter
5 g torkad Blåstång, blötlagd minst 30 minuter
1 kruka basilika
1 dl olivolja
1 liten riven vitlöksklyfta
1 dl riven Parmesanost
2 tsk citronsaft
salt och peppar
Skär den blötlagda Blåstången i mindre bitar. Blanda sedan allt i en matberedare och mixa till en pesto
200 g kalvfilé tärnad i småbitar
1 msk dijonsenap
1 msk olivolja
1 äggula
finhackad dragon och gräslök
salt, peppar och en gnutta socker
citronsaft
blanda alla ingredienser, smaka av med salt, peppar, socker och citron
lägg upp på tallrik, garnera med blåstångsknoppar och sölmajonnäs
2 äggulor
2 tsk Dijon senap
2,5 dl matolja
3 g söl, smulad i bitar
en skvätt citronsaft
vispa äggula och senap, tillsätt oljan långsamt under konstant vispning.
Blanda i söl och smaka av med citronsaft
1 paket färdigkokta kikärtor (380g)
3 g torkad smulad sågtång
1 msk tahini
1 riven vitlöksklyfta
½ tsk spiskummin
3 msk olivolja
salt och peppar
citron juice
lägg alla ingredienser utom salt, peppar och citron i en matberedare. Mixa till en slät smet. Smaka av med salt, peppar och citronsaft
5 g Rörhinnna, blötlagd
1 paket färskost naturell
½ lime, saften samt det rivna skalet
1 liten hackad chili
Blanda alla ingredienser, låt röran dra i kylen ½ timme innan servering