Vikt 10 gram
70,- SEK/10g påse
För andra mängder, kontakta oss för tillgång och pris
Blåstång innehåller stora mängder antioxidanter som vitamin A, C, E och beta- carotene. Höga halter av Natrium, Kalcium, Magnesium och Suphur, Innehåller spårämnen av Järn, Jod, Mangan och Zink.
Tång är en naturprodukt och kan innehålla spår av kräftdjur.
Förslag på användning:
Blåstång passer bra ihop med fisk och skaldjursrätter.
Tillsätt blötlagd blåstång i fisk eller musselsoppor. Ha gärna med blåstång när du kokar ris, quinoa eller potatis, Gott att steka blötlagd blåståg med lök och grädde. Tången är även god att pickla i vanlig 1-2-3 lag.
Hållbart skördad av dykare
Vikt 10 gram
70,- SEK/10g påse
För andra mängder, kontakta oss för tillgång och pris
Fingertång är en robust, läderaktig tång med höga halter av spårämnen som Jod, Järn och Zink, mineraler som Kalium, Kalcium och Magnesium samt vitamin A, B, C och E.
Tång är en naturprodukt och kan innehålla spår av kräftdjur.
Förslag på användning:
Fingertång kan kokas, stekas, grillas, friteras eller rostas. I det asiatiska köket utgör den bas i dashi och misosoppor.
Tillsätt en bit fingertång till soppa, sås, buljong eller varför inte till en Martini eller Bloody Mary.
Handplockade, handklippta
Vikt 10 gram
80,- SEK/10g påse
För andra mängder, kontakta oss för tillgång och pris
Blåstångsknoppar är precis som det låter, topparna på blåstång. Dessa knoppar kan skördas under cirka 10 veckor på våren. De är unika, krispiga och smakar underbart.
Blåstångsknoppar innehåller antioxidanter som vitamin E, C och beta-carotene
Tång är en naturprodukt och kan innehålla spår av kräftdjur.
Förslag på användning:
Ät blåstågsknopparna direkt som snacks - krispiga och goda. Eller använd som garnityr till maträtter.
Blåstångsknoppar passar bra till laxrätter såsom röktlax med färskost, laxtartar och gravadlax.
Sustainably harvested by divers, rinsed in seawater and dried.
Netto weight 10g
Vikt 10 gram
70,- SEK/10g påse
För andra mängder, kontakta oss för tillgång och pris
Sockertång är en enbladig brunalg som kan bli upp till fem meter lång. Sockertång har en sötaktig smak beroende på sitt höga innehåll av sockeralkoholen Mannitol. Vidare innehåller sockertång höga halter av Jod, Järn, Magnesium, Zink, Kalcium och Kalium, tillsammans med Vitamin C, A, B1, B2 och D.
Tång är en naturprodukt och kan innehålla spår av kräftdjur.
Förslag på användning:
Sockertång passar utmärkt ihop med kål. Sautera blötlagd sockertång tillsammans med t.ex grönkål och smör.
Sockertång passar bra som bas i soppor och buljonger. Den är god att steka eller fritera efter blötläggning. Krossad sockertång är gott i bröd eller pastadegar, eller som krydda på fisk, ris, couscous, pizza eller potatismos.
Vikt 10 gram
80,- SEK/10g påse
För andra mängder, kontakta oss för tillgång och pris
Rörhinna är en grönalg som smakar lite vit tryffel när den fritteras. Rörhinna innehåller höga mängder av Järn, calcium, Magnesium, Kalium och vitamin A, C, B12, B2 och B9. Även proteinhalten är hög.
Tång är en naturprodukt och kan innehålla spår av kräftdjur
Förslag på användning:
Blötlägg tången i kallt vatten 5-10 minuter. Dra sedan försiktigt isär tångbollen med fingrarna. God att fritera eller steka. Perfekt att ha rå i sallader eller marinera i lite citronsaft.
Smula torkad Rörhinna över fisk eller kötträtter. God att ha i dippar eller färskoströror.
Rörhinna passar i smoothies, juicer eller proteinshakes eftersom den innehåller mycket vitamin C och proteiner
Vikt 10 gram
70,- SEK/10g påse
Sågtång är en brunalg som smakar hav. Den innehåller höga halter av protein, Natrium, Kalcium, Kalium och magnesium. Aven Jod, Järn, Zink och Vitamin E, C och beta- carotene
Tång är en naturprodukt och kan innehålla spår av kräftdjur
Förslag på användning:
Sågtång kan kokas, stekas, grillas eller rostas.
Kok tången 5 minuter, kyl ner i vattenbad och blanda ner i sallader eller servera ihop med andra grönsaker
Vikt 10 gram
70,- SEK/10g påse
För andra mängder, kontakta oss för tillgång och pris
Söl är den enda tångsorten vi inte plockar själva eftersom det inte är hållbart att plocka den i Sverige. Vi köper från små familjeföretag på Island och Irland. Söl är den tångsort som äts mest bland Ö-nationerna i norra atlanten Söl är en rödalg som passer bra till både salta som söta rätter. Den har en hint av lakrits när den är kokt och steker man den påminner det lite om bacon
Tång är en naturprodukt och kan innehålla spår av kräftdjur
Förslag på användning:
Söl kan användas både torkad och blötlagd. God att äta direkt från påsen, eller smula torra bitar över varma maträtter som en smakförstärkare.
Smörstek blötlagda bitar.
God att blanda ner i majonnäs eller tillsammans med choklad och bakverk.